מציל חיים: דפיברילטורים באזורים ציבוריים ביישוב

מוות פתאומי בעקבות דום לב הוא גורם מוות מספר אחד באירופה ובארצות הברית, שם נפטרים כ-200 אלף אנשים מידי שנה מדום לב . על פי האיגוד הקרדיולוגי בישראל , בישראל מתים מידי שנה כ- 8,000 אנשים מדום לב . החייאה באמצעות שוק חשמלי מיידי  הינה הדרך היחידה להצלת חייו של אדם אשר לוקה בדום לב . השוק החשמלי חייב להינתן בתוך מסגרת שבע הדקות הראשונות מתחילת אירוע דום הלב .הפעלת הדפיברילטור בתוך דקה מרגע ההתמוטטות עשויה להציל חיים בכ -90% מהמקרים.

בשנת 2007 התקבלה החלטת ועדת השרים לענייני חקיקה אשר קבעה כי מכשירי הדפיברילציה ייפרסו במקומות ציבוריים ובאתרים הומי אדם .(על פי תקנות הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים ,התשע"ד- 2004 ), חובת הצבת מכשירי החייאה חלה על רשימת מקומות ארוכה הכוללת משרדי ממשלה קניונים ומקומות הומי אדם וכן, מוסדות להשכלה על תיכונית שלומדים בהם 500 איש לפחות ואולמות שמחה , גני אירועים ומרכזי כנסים , המיועדים לאירוח של 500 איש לפחותעל אף שברוב המקרים במועצה במקומית חריש אין חובת הצבת מכשירים בעת הזו, החליט ראש המועצה על הצבת מכשירים אלו במקומות ציבוריים ברשות בהם נמצאים אנשים המסוגלים ללקות באירוע זה .

במהלך חציון א של שנת העבודה 2016 נרכשו מכשירי החייאה מסוג דפיברילטור והוצבו במקומות הבאים :  א. מזכירות המועצה המקומית.   ב. מרכז שירות לתושב/ 106  .

בנוסף כ- 25 עובדי המועצה עברו הדרכה לשימוש במכשיר זה לטיפול באדם שלקה בדום לב .

בכוונת הרשות המקומות לקיים קורסי עזרה ראשונה לתושבים ולכלול בהם הדרכת מתן סיוע לאדם הלוקה בדום לב באמצעות דפיברילטור .

לפרטים ניתן לפנות לאגף הביטחון ברשות המקומית .