פרוייקט "נאמני חיים" נוסף של מד"א יוצא לדרך בעיריית חריש

הרעיון העומד בבסיס המיזם הענק והחדשני-תחת הכותרת "נאמן חיים"- הוא שכל אזרח שעבר בשלב כלשהו לפחות הכשרה בסיסית של כ-5 שעות בעזרה ראשונה, והדרכת שימוש בדפיברילאטור ,מסוגל לבצע פעולות החייאה בסיסיות בחולה שלקה בדום לב- ובכך להגביר את הסיכויים להציל את חייו.

נאמן חיים

בוא להיות נאמן חיים במד"א ותציל את מי שקרוב אלייך
*6210 או חפשו בגוגל נאמן חיים | במקרה חירום חיים 101
האמור רשום בלשון זכר, אך מיועד לנשים וגברים כאחד

שאלות ותשובות

פרוייקט "נאמני חיים"

לחצו על שאלה על מנת לצפות בתשובה:

מה משמעות ההצטרפות לפרויקט ולהפוך להיות נאמן לחיים?

כל אזרח העומד בקריטריונים להצטרפות לפרויקט יתקין את האפליקציה (יישומון) בטלפון החכם שברשותו.

היישומון יאתר את כל נאמני החיים הנמצאים במרחק של דקות בודדות, מהמקום בו דווח למוקד מד"א על חולה שנזקק להחייאה ותזניק אותם למקום במקביל להזנקת צוותי מגן דוד אדום.

מי קהל היעד שיכול לשמש כנאמן חיים?

בוגרי קורס עזרה ראשונה בהיקף 5 שעות לפחות (מחנכים, קבטי"ם, נהגי רכב ציבורי, מדריכי ספורט, מצילים ועוד רבים אחרים הנדרשים לעבור הכשרה זו במסגרת עיסוקם), חובשים ,אחיות, רופאים, פרמדיקים.

מהם הקריטריונים להצטרפות?

כל אזרח המעוניין לקחת חלק במיזם ההתנדבות , חייב לעמוד בתנאים הנ"ל:

1. גיל 18 ומעלה
  2. צילום תעודת הכשרה רפואית
  3. אצל גברים בלבד- מסמך העדר הרשעות בעבריינות מין חתום
  4. חתימה על התחייבות לנהלי מד"א
  5. קבלת אישור ממד"א

לאילו אירועי חירום המערכת תזניק את נאמני החיים?

בשלב זה המערכת תשדר קריאות חירום לנאמני החיים רק במקרה של חולים הסובלים מדום לב או חוסר הכרה המתרחשים בקרבתו של נאמן החיים.

• הדפיברילטור יוצב ברכב הסיור הביטחון וכל נאמן חיים יוכל להשתמש בו בעת אירוע חירום אליו הוא מוקפץ ( תוך ביצוע שיחת טלפון לסיור להגיע למקום האירוע ).

איך נרשמים ומצטרפים לפרויקט?

נרשמים באתר הרשות המקומית , ההדרכה מבוצעת ע"י מדריכי מד"א בשיתוף עיריית חריש .

האם קיים מוקד תמיכה טכנית לטיפול בבעיות בהרשמה או בהתקנת האפליקציה?

מספר הטלפון הינו *6210

מוקד תמיכה שהוקם במיוחד לפרויקט פועל בימים א-ה בין השעות 09:00-17:00

האם נאמני החיים שהצטרפו לפרויקט מכוסים מבחינת ביטוח מקצועי במקרה של תביעה משפטית?

מד"א מבהירה כי כלל הפעילות של נאמני החיים חוסה תחת ביטוח האחריות המקצועית של מגן דוד אדום. למען הסר הספק, מחובתו של נאמן החיים להעניק טיפול רפואי אך ורק בהתאם להכשרתו והסמכתו ועל פי כל דין.

האם נאמני החיים שהצטרפו יצוידו באמצעים כלשהם?

כל נאמן חיים שאושר יקבל:

1. תעודהכרטיס מגנטי של נאמן חיים במד"א