קו ראשון מחריש לתל אביב יוצא לדרך!

הישג חסר תקדים לראש העיר, יצחק קשת: משרד התחבורה אישר פתיחת קו אוטובוס מחריש לתל אביב וחזרה. הקו החדש הוא חלק מתכנית תחבורה ציבורית רחבה שתכלול עיבוי הקווים, סנכרון מלא של קו 71 עם הרכבת ופתיחת קווים חדשים שיחברו את חריש לכל הארץ.

ב-28.4.19 יפתח לראשונה קו אוטובוס מחריש לתל אביב. זהו הישג ראשון לתכנית רחבת היקף לתחבורה הציבורית בחריש שהוגשה למשרד התחבורה וצפויה להתממש בעוד מספר חודשים עם אישור התקציב הממשלתי. עד היום משרד התחבורה נמנע מלאשר קווי אוטובוס נוספים מטעמי תקציב ובהתאם למספר התושבים בחריש. נכון להיום, משרד התחבורה עוד לא אישר תקציב נוסף לשדרוג מערך התחבורה בעיר אך הסכים לבצע שינויים בתקציב הקיים על פי צרכי התושבים והעיר.

בתקופה האחרונה ראש העיר, יצחק קשת וצוותו ערכו מחקר מעמיק שכלל ניתוח צרכי התושבים, בחינת תקציב התחבורה הציבורית בעיר ומידת הביקוש של הקווים הקיימים. במספר פגישות שנערכו בשבועות האחרונים בין נציגי העירייה למשרד התחבורה הציג ראש העיר מגוון פתרונות שיאפשרו לפתוח קו לתל אביב בהקדם האפשרי. על פי הממצאים שהתקבלו, קו 631 לחיפה ריק ברוב שעות היום ואינו מצדיק תקציב למימונו. ההצעה שהוצעה היא שהתקציב של קו 631 יתחלק בין קו הקיים לבין קו לתל אביב בשעות העומס.

תגובת ראש עיריית חריש יצחק קשת: אני שמח עבור חריש ותושביה שהצלחנו להביא קו אוטובוס לתל אביב. הישג זה הוא ראשון כחלק ממהלך שלם לשדרוג התחבורה בציבורית בחריש. אנו קיימנו עבודת מחקר מעמיקה שדרשה הרבה ניתוח סקרי תושבים שקיימנו, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה. אני רוצה להודות למשרד התחבורה על ההירתמות ונכונות לעזור לנו במהלך הזה.

למידע נוסף http://www.kavim-t.co.il/