אחד האמצעים נגד גנבי רכב: מחסומי יער

מערך של מחסומי יער הוצבו זה מכבר בנקודות אסטרטגיות בשבילי הגישה לעיר. לא מדובר בחסימה מוחלטת, אלא בגורם מעכב שמקשה על גנבי הרכב

גניבת כלי רכב בישראל הפכה למכת מדינה, והמספרים זינקו בשנה שעברה בכל הארץ. על פי נתונים שפורסמו אתמול, בשנת 2021 נגנבו בחריש 38 כלי רכב (לשם השוואה: בפרדס חנה-כרכור נגנבו 99, במועצה האזורית מנשה 51 וביקנעם עילית 32). אחד האמצעים שמפעילה העירייה במאבק בגנבי הרכב הוא מערך של מחסומי יער שהוצבו זה מכבר בנקודות אסטרטגיות בשבילי הגישה לעיר. לא מדובר בחסימה מוחלטת, אלא בגורם מעכב שמקשה על גנבי הרכב.

במסגרת מערך הביטחון העירוני פועלות גם מאות מצלמות אבטחה שמתעדות מעשי עבריינות במרחב הציבורי ועליהן חולש מוקד המאויש 24/7, ובמקביל פועלות גם ניידות סיור. ראוי לציין את שיתוף הפעולה ההדוק של הרשות עם נקודת המשטרה העירונית, אך כל זה אינו יכול להוות תחליף לתגבור כוחות המשטרה בחריש.

ראש העיר יצחק קשת: “אנו פועלים מול השר לביטחון הפנים, מנכ”ל המשרד וצמרת מחוז חוף במשטרה לקידום הצורך העירוני החשוב הזה, ואני שמח לספר שאנחנו זוכים לאוזן קשבת. מקווה שיהיו בשורות בקרוב”.

מחסום לרכבים ביער חריש