אחרי הקורונה: פארק מנגלים חדש מחכה לכם

פינות ברביקיו, עמדות למנגלים ביתיים ואפילו מתקני אפיית פיתות לילדים בלב חורש טבעי. פנינת טבע ופנאי חדשה שהקימה העירייה ממתינה לכם במורדות רחוב האורן. מוזמנים להגיע!

פינת חמד פסטורלית חדשה בלב חורש טבעי: עיריית חריש הקימה פארק מנגלים במורדות רחוב האורן (מאחורי נקודת המשטרה העירונית). בפארק הוצבו פינות עם מנגלים מוכנים, עמדות למנגלים ביתיים ואפילו מתקני אפיית פיתות לילדים. כל זאת לצד שולחנות, כסאות וספסלי ישיבה. הפארק נגיש לבעלי מוגבלויות.
בכניסה עומד שער שמאפשר כניסה רגלית בלבד. מיד כשמגיעים למקום חשים באווירה הנינוחה. בפארק עומדות 15 עמדות להכנת מנגלים הכוללות 5 מנגלים, ועוד 10 משטחים ממתכת המהווים בסיסים שעליהם ניתן להניח את המנגל הביתי. כמו כן, הוצבו מתקנים להשלכת הגחלים הבוערות. פינת המנגלים ומתקן הגחלים ממוקמים במרחק בטיחותי מהעצים על מנת למנוע סכנת התלקחות.

אחד האלמנטים המקוריים בפארק הוא מתקנים מיוחדים ופשוטים מאוד לשימוש לאפיית פיתות. למי שמעוניין, הוצב בסמוך שלט עם מתכון מומלץ לאפיית פיתות.

ברחבי הפארק פזורים 15 שולחנות עם ספסלים של קק”ל. ישנם גם מספר שולחנות עם ספסלים מסוג זה, שהוצבו בסמיכות האחד לשני, והם מיועדים למפגשים רבי משתתפים. בקרבת השולחנות ופינות הישיבה הוצבו אשפתונים. כמו כן, ישנם שני פחי אשפה גדולים לשמירה על הניקיון. בפארק הקימה העירייה שתי ברזיות דקורטיביות וברזיה נגישה לבעלי מוגבלויות. עצי החורש מעניקים הצללה טבעית ואווירה מיוחדת במינה.

את הפארק הקימו עובדי אגף תפעול ולוגיסטיקה בעצמם, בסיוע אגפי הנדסה וביטחון, בתוך שבועות ספורים בלבד. לקידום הקמת הפארק פעלה סגנית ראש העיר, שני גרינברג, ביחד עם ראש העיר יצחק קשת והנהלת העיר. הפארק פתוח כעת ועומד לרשות התושבים.

מנהל אגף תפעול ולוגיסטיקה, עודד סלע: “התחלנו לעבוד לקראת סוף חודש מארס ועובדי העירייה הצליחו להקים פארק בתוך זמן קצר, כנגד כל הסיכויים. כולם מוזמנים להגיע וליהנות ממנו”.

פארק מנגלים