בגלל המצב: העירייה חילקה כ-200 סלי מזון

עיריית חריש הקצתה תקציב מיוחד לרכישת מזון לפסח למשפחות שזקוקות לסיוע.

עיריית חריש נרתמה לסייע לתושבים שנקלעו למשבר כלכלי וזקוקים לסיוע, וחילקה כ-200 סלי מזון שרכשה לקראת החג.
לעירייה הגיעו בשבועות האחרונים פניות מתושבים שנקלעו למצוקה כלכלית. בעקבות המלצתו של מנהל המחלקה לשירותים חברתיים שלמה פלד, ואף על פי שאין זה מתפקידה, הקצתה העירייה תקציב מיוחד וחד פעמי לרכישת סלי מזון.

המזון נרכש על ידי העירייה בבתי עסק מקומיים בלבד, על מנת לעודד את המסחר בחריש. העירייה הרכיבה סוגים שונים של סלי מזון, בהתאם לגודל המשפחה וצרכיה. סל מזון מכיל מוצרים כשרים לפסח, וכולל: מצות, יין, קמח מצה, שמן, סוכר ומבחר קופסאות שימורים. במידת הצורך, נוספו גם מוצרי תינוקות, כמו טיטולים ותחליפי חלב. העירייה רכזה את כל המזון שנרכש ב”בית הקהילה”. עובדי עירייה ומתנדבים מקומיים ארזו את מוצרי המזון, והכינו את הסלים.
כדי לתעדף את הזכאות לסלי מזון באופן מקצועי ושוויוני הסדירה העירייה נוהל. הוקמה ועדה המורכבת מגורמי רווחה וחינוך עירוניים, בפיקוח היועץ המשפטי של העירייה.

ארוחות חמות לקשישים

החלוקה נערכה על ידי עובדי העירייה ומתנדבים רבים, וביניהם אנשי “איחוד הצלה”, “ידידים” ופורום נשים עירוני. חשוב לציין, כי החלוקה נעשתה תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות הנחוצים, כאשר המחלקים עטו כפפות וחבשו מסיכות, והניחו את החבילות בפתח הבית. בנוסף, כבכל שנה חילקה המחלקה לשירותים חברתיים גם תווי קנייה לתושבים שזקוקים לסיוע. יש לציין, כי בנוסף לסלי המזון, בתקופה זו מספקת עיריית חריש ארוחות חמות לכ-90 קשישים, בימים ראשון עד שישי. הארוחות מבושלות על ידי קייטרינג כשר, האוכל טרי ומחולק על ידי מתנדבים.

מערך המתנדבים