בסימן “שרשרת החיים”: חוצות היוצרים חינוך 2 בחריש

מאות מורים, גננות וצוותי חינוך השתתפו השבוע באירוע השנתי של העירייה, "חוצות היוצרים חינוך 2". באירוע הוצגו תוכניות חינוך חדשות והתקיימו מעגלי שיח חינוכיים

מאות מורים, גננות ואנשי צוותי חינוך השתתפו השבוע (שני) באירוע “חוצות היוצרים חינוך” ה-2 חריש בפארק המועצה. האירוע עמד השנה בסימן “שרשרת החיים” – אנשי החינוך הציגו תוכניות חינוך שונות שפיתחו וקיימו מעגלי שיח חינוכיים.

זו השנה השנייה שמערכת החינוך בחריש פועלת ברוח התפיסה החינוכית העירונית “דרך חריש”. תפיסה זו גובשה במהלך שנתיים של עבודה ייחודית, חלוצית במידה רבה ובעיקר מעוררת השראה. היוזמה הייתה של אגף החינוך בעיריית חריש יחד עם “סינפסה” (מכון המחקר העירוני לחינוך של עיריית חריש), שזיהו את הצורך וגם את ההזדמנות בעיר חדשה כחריש. “דרך חריש” נרקמה על ידי הורים וצוותי חינוך מכלל המגזרים החיים בחריש במטרה למצוא שפה משותפת, ערכים ויעדים משותפים.

בשנת הלימודים הנוכחית פיתחו צוותי החינוך בבתי הספר ובגנים בחריש תוכניות חדשות ותוצרים חינוכיים שבעזרתם יכולים הילדים לחזק את תחושת השייכות, החוסן הפנימי וכישורים החברתיים – והכול סביב תפיסת “דרך חריש”.

אירוע “חוצות היוצרים חינוך” הוא יום שיא שנתי של צוותי החינוך בחריש, שמאפשר להם להתחבר למטרה החינוכית העירונית המשותפת.

מנהל אגף החינוך בעירייה ישראל שלו: “אנשי ונשות החינוך בחריש מרגשים אותנו כל פעם מחדש בנכונות להיות שותפים ליצירה חינוכית ערכית ומרעננת, כשותפים ב’דרך חריש’. בעידן שבו אנו חיים ותחת אתגרים לאומיים מורכבים, גני הילדים ובתי הספר מהווים עוגן בעל משמעות רבה בחייהם של הילדים, ליצירת חוסן, שייכות ורכישת כישורים ומיומנויות רלוונטיים לעולם המשתנה. בחריש אנחנו עושים זאת יחד כמודל של פסיפס החברה הישראלית”.