בעקבות דרישת העירייה: הוצבה תחנת ניטור אוויר קבועה בחריש

מזה זמן רב פועלת העירייה מול המשרד להגנת הסביבה להצבת תחנת ניטור אוויר בחריש. התחנה תפעל בחריש במשך 10 שנים, נתוני המדידות יועברו ישירות למערך ניטור אוויר ארצי של המשרד להגנת הסביבה

תחנת ניטור אוויר קבועה הוצבה היום בחריש. זאת לאחר שהעירייה פעלה רבות מול המשרד להגנת הסביבה שיציב תחנת ניטור אוויר, בשל תלונות תושבים חוזרות ונשנות על זיהום אוויר ומפגעי ריח. מדובר בתחנה קבועה שתפעל בחריש במשך 10 שנים. התחנה הוצבה בשכונת הפרחים, בשל היותה האזור הגבוה ביותר בעיר.

היתרונות בהצבת תחנה קבועה (ולא תחנת ניטור אוויר זמנית) הם רבים: התחנה תנטר את איכות האוויר בחריש באופן רציף 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. תחנת ניטור האוויר בחריש משמשת כחלק ממערך ניטור האוויר הארצי. ניתן יהיה לבחון באמצעות התחנה מגמות של איכות האוויר בעיר לאורך זמן, ולערוך השוואה בין הנתונים בחריש לבין תחנות ניטור אחרות בסביבה ובשאר חלקי הארץ. יתרון נוסף: במקרה של חריגה באיכות האוויר ניתן יהיה לדעת האם מדובר באירוע מקומי או ארצי. התחנה תעביר את הנתונים ישירות למשרד להגנת הסביבה לטובת ניתוח הנתונים בזמן אמת. התחנה בחריש מצטרפת לארבע תחנות ניטור אוויר שכבר פועלות במרחב: באום אל קוטוף, בברקאי, בקציר ובברטעא.

ראש העיר, יצחק קשת: “אנחנו מתנהלים כבר חודשים ארוכים מול המשרד להגנת הסביבה, בדרישה שיציב כאן תחנת ניטור אוויר לנוכח מפגעי הריח, ואני שמח שבקשתנו נענתה. כבר זמן רב שאנחנו ‘שוברים את הראש’ איך מתמודדים עם בעיית מפגעי הריח, בעיה שמקורה בכלל לא בשטח השיפוט שלנו, ושהפתרון שלה הוא לא בסמכותנו ולא באחריותנו הישירה. במהלך תקופה ארוכה אנחנו נוקטים במספר פעולות כדי לקדם פתרונות מול המשרד להגנת הסביבה במטרה לגרום לו ולצה”ל לפעול, ולממש את אחריותם וסמכותם כדי שתושבי חריש ינשמו אויר נקי.

“חשוב לתאם ציפיות: אין לאף אחד פתרון קסם מיידי לבעיות הריח. אבל הצעדים שעשינו ושאנחנו ממשיכים לעשות מקדמים אותנו לקראת התמודדות מקצועית עם הבעיה. תחנת הניטור שתוצב כאן למשך 10 שנים היא ציון דרך משמעותי בהתמודדות עם בעיית הריחות. נתוני המדידות מהתחנה יועברו ישירות למערך ניטור אוויר ארצי, ועבודת התחנה תאפשר למשרד להגנת הסביבה לעבוד בצורה מקצועית ומבוססת נתונים בכל הקשור לאיכות האוויר בחריש”.

הצבת תחנת ניטור אוויר בחריש