ההיערכות לפתיחת השנה בגני הילדים: גויסו 40 גננות ו-80 סייעות

26 גנים חדשים נבנו השנה בחריש וחולקו לשישה אשכולות מגוונים. אשכול גנים ראשון נפתח בשכונת מעו"ף. הגנים צוידו בריהוט חדש, מחשבים, מקרנים, מסכים, מדיחי כלים ועוד

התפתחותה יוצאת הדופן של חריש דרשה היערכות מוקדמת ובניית 26 גנים חדשים במטרה לתת מענה חינוכי עירוני לילדי הגיל הרך בכל רחבי העיר. העירייה קיימה החל מחודש מאי מיונים וקלטה 80 סייעות שהחלו לעבוד כשבועיים לפני פתיחת השנה. כמו כן נקלטו במערכת החינוך העירונית 40 גננות חדשות. הגנים צוידו במשחקים, ריהוט, מחשבים, מקרנים, מסכים, רמקולים, מדיחי כלים ועוד.

גני הילדים בעיר מאופיינים בזיקה לערכי קיימות, ובעידוד חקר ופיתוח הסקרנות. העירייה שוקדת על תהליך ארוך טווח להטמעת החדשנות החינוכית במערכת גני הילדים העירונית הצעירה, שלפניה עומדים אתגרים רבים, שאחד המרכזיים שבהם הוא בניית התשתית ועיצוב המערכת.

בסך הכל נבנו במהלך השנה החולפת שישה אשכולות חדשים ובהם 26 גנים. אחד מהאשכולות החדשים נפתח בשכונת מעו”ף. מארג הגנים בכל אשכול אינו חד גוני אלא מעורב, בהתאם לרוח החיים בחריש. “שיבצנו בכל אשכול זה לצד זה גנים ממלכתיים וגנים ממלכתיים-דתיים או ממלכתיים חרדיים. הקהילתיות והחיים המשותפים הם רוח העיר, והתחלנו בכך כבר מגילאי הגן”, אומרת מנהלת גני הילדים בעירייה, ענת אלבז.

• רח’ תאנה 12 ארבעה גנים: 2 ממלכתי (טרום חובה, חובה), 2 ממלכתי-דתי (טרום חובה, חובה)
    לאשכול הגנים ברחוב תאנה יש כניסה ישירה מהרחוב. ארבעת הגנים מוקמו בקומה הראשונה, ולכל גן יש חצר נפרדת משלו. המבנה הרב-תכליתי נבנה בסטנדרט גבוה ובחזיתו צורות גיאומטריות צבעוניות ושמחות. הקומה השנייה תוקצה לשימוש ציבורי.
  • רח’ רובין 4 ארבעה גנים: טרום חובה וחובה ממלכתי-דתי, טרום חובה וחובה ממלכתי
    באשכול הגנים ברחוב רובין ישנו מבנה בן שתי קומות. שלושה גנים מוקמו בקומה התחתונה ואחד בקומה העליונה, תוך ניצול מרבי של משאבי הקרקע. כל גן מאופיין בצבעוניות נעימה ובכל אחד מהגנים הוקמה פינת ישיבה מעוגלת. הגנים נמצאים במיקום מרכזי והבניין נבנה בקו חזית.
  • רח’ לוטם 18 ארבעה גנים: 2 ממלכתי, ממלכתי-דתי, חינוך מיוחד
    הגנים ברחוב לוטם מחולקים בתוך המבנה בין שתי הקומות: שלושה מהם בקומה התחתונה ואחד בקומה השנייה. הגן מעוטר בצבעוניות נעימה, הוא בנוי בצורה מרווחת ועל פי הטופוגרפיה המאפשרת ניצול מקסימלי של פני השטח לטובת כניסת אור ויצירת נוחות מקסימלית עבור הילדים.
  • רח’ כלנית 25 ארבעה גנים: טרום חובה וחובה ממלכתי-דתי, טרום חובה וחובה ממלכתי
    באשכול הגנים החדש בשכונת הפרחים הוקם מבנה בן שתי קומות – שני גנים למעלה ושני גנים למטה. הגן נמצא בסמוך לבית הספר החדש שבו ישכון השנה תיכון אתגרי העתיד, והוא עוטר בצבעים נעימים עבור הילדים.
  • רח’ ההתחדשות 8 שישה גנים: טרום וחובה חרדי, טרום וחובה ממלכתי, 2 חינוך מיוחד
    במתחם הגנים החדש בשכונת מעו”ף נבנו שישה גנים בקומת הקרקע, ובקומה העליונה יהיה מבנה ציבור עבור הקהילה. מתחם הגנים משולב בצורה ייחודית: הכניסה היא דרך מבואה מרכזית עם פטיו פתוח. המבנה ממוקם באזור המיועד להיות מרכז העסקים של חריש, ולפיכך הוא הוקם כמבנה אורבני המאגד את כל השימושים הציבוריים. הרעיון המרכזי בפרויקט, שהכניסה אליו מהרחוב, הוא ניצול מירבי של השטח ועירוב שימושים שיאפשר ניצול מירבי של משאבי הקרקע.
ההיערכות לפתיחת השנה בגני הילדים