העירייה החלה בביצוע בדיקות נפח תנועה

במסגרת מאמצי העירייה לקידום פתרונות תחבורה לחריש, היא מתחילה השבוע בביצוע "סקר תנועה עוברת". מצלמות הוצבו היום במספר עמדות תצפית למדידת נפח התנועה. ראש העיר: "נציג למשרדי התחבורה והשיכון נתונים מדויקים ומבוססים"

כמה מכוניות יוצאות בשעות העומס מהעיר? כמה מכלי הרכב בפקק הקבוע שביציאה מהעיר מגיעים מיישובי צפון שומרון וואדי ערה? תשובות מדויקות לשאלות האלה יסייעו למאמצי העירייה בקידום פתרונות תחבורה ארוכי טווח לחריש מול משרדי התחבורה והשיכון, ובהם הקמת כניסה נוספת לחריש וכביש שיעקוף את העיר מדרום (כביש 611 החדש).

לשם כך מתחילה העירייה בביצוע “סקר תנועה עוברת” לצורך איסוף נתוני נסיעות כלי רכב. במסגרת הסקר הוצבו הבוקר מצלמות ייעודיות במספר עמדות תצפית שנבחרו בקפידה בשני כיווני הנסיעה, ובהן בכיכר שלפני צומת מג”ב וממערב למצפה אילן על כביש 6353. באמצעותן נמדוד בימים הקרובים את נפח התנועה ביציאה מחריש ובכניסה אליה ונעקוב אחר תנועת כלי הרכב.

“עומסי התנועה ביציאה מחריש נגרמים כתוצאה מכך שלעיר יש כביש גישה אחד בלבד שאליו מתנקזים גם כלי רכב רבים שמגיעים מיישובי צפון שומרון וואדי ערה”, מסביר ראש העיר יצחק קשת. “אנחנו משקיעים משאבים בסקר הזה כדי להשיג באמצעותו מידע בדוק שיסייע לנו לבסס את דרישותינו מהגופים הממשלתיים בכל הקשור לפיתוח כבישים חדשים שיסייעו בהקלה על עומסי התנועה”.

בדיקות נפח תנועה