חדש בחריש: מרכז מדעים עירוני

במרכז החדש ציוד רובוטיקה, מחשוב, מדפסות תלת ממד וציוד נוסף של מעבדות מייקרים. המרכז יהיה בית לפעילויות עירוניות לקידום מדע, טכנולוגיה ומצוינות בחריש

העירייה פותחת השנה מרכז מדעים חדש וגדול, עם ציוד רובוטיקה, מחשוב, רחפנים, מדפסות תלת ממד ועוד. המרכז החדש נמצא ברחוב התחדשות 8 שבשכונת מעו”ף.

במרכז המדעים שני חללים מרכזיים: חלל אחד לרובוטיקה ובו כ-15 רובוטים, מחשבים, רחפנים, טאבלטים וכל הציוד הנדרש לפיתוח מצוינות בתחום. חלל שני מיועד למייקרים (עשיינים), והוא מצויד במדפסות תלת ממד, מחשבים, כלי עבודה רלוונטיים ועוד. במרכז הוקצה מקום נפרד לילדים בגיל הרך, שבו לגו רובוטי וציוד נוסף מותאם.

בכניסה למרכז המדעים מוצגת תערוכה של מערכת השמש עם דגמי כוכבי הלכת.

מרכז המדעים החדש הוא חלק מרכזי מהמהלך העירוני לקידום מדע, טכנולוגיה ומצוינות בחריש, והוא יהיה בית לפעילויות רבות. במשך יום אחד בשבוע יפעל במרכז בית הספר האזורי החדש למחוננים ומצטיינים של חריש, שאליו יגיעו גם התלמידים המחוננים מיישובי מועצה אזורית שומרון ומועצה אזורית אלונה.

תלמידי בתי הספר והגנים בחריש יגיעו למרכז המדעים מפעם לפעם ללימודי מדעים. בשעות אחר הצוהריים יתקיימו במרכז המדעים חוגי מחשוב, סייבר, מייקרים ועוד לתלמידים מכל הגילים. במרכז המדעים יוכלו קבוצות מנהיגות עירוניות של רובוטיקה, טכנולוגיה ותכנות ללמוד ולהתפתח, ובשנה הקרובה יפעל בו גם המיזם הייחודי HELLO-TEC לקידום ההיי-טק בשיתוף גוגל העולמית וחברות גדולות נוספות.