יום הכיפורים בחריש: מערך פינוי האשפה יתוגבר

פינוי האשפה יתבצע באופן מלא עד סמוך לכניסת הצום ויתחדש לאחר צאת החג. תפילות יתקיימו בכ-70 מניינים ובתי כנסת ברחבי העיר. צום מועיל וגמר חתימה טובה!

לקראת יום הכיפורים, שייכנס ביום רביעי בערב (15.9) ויסתיים ביום חמישי בערב (16.9), להלן כמה עדכונים על פעילות העירייה.

פינוי אשפה

לקראת חגי תשרי תגברה עיריית חריש את מערך פינוי פחי האשפה לנוכח העלייה הצפויה בכמות האשפה. פינוי האשפה יתבצע באופן מלא עד סמוך לכניסת הצום (רביעי) ויתחדש לאחר צאת יום הכיפורים (חמישי) משעות הערב ועד לשעות הלילה המאוחרות. כמו כן וכחלק מהתגבור, במוצאי שבת (18.9) יתבצע פינוי אשפה עד שעות הלילה המאוחרות.

אנו מבקשים לקשור את שקיות האשפה לפני השלכתן לתוך הפח הטמון ולוודא כי השקית נופלת לתוך הפיר כדי שלא תחסום את הפח ותביא לגלישת אשפה ומפגעי תברואה בשטח הציבורי.

איסוף גזם וגרוטאות השבוע יתקיים ביום שישי (ביום האיסוף הקבוע, יום חמישי, חל יום הכיפורים). השבוע ניתן להוציא פסולת גזם וגרוטאות עד יום שישי (17.9) בשעה 10:00 בבוקר. אנו חוזרים ומדגישים כי אין להשליך את הפסולת על רצפת הפח הטמון, אלא להוציא אותה אל שפת המדרכה.

מועדי פינוי אשפה

מקרי חירום ושירות לתושב

במהלך יום הכיפורים יינתן מענה במקרי חירום במוקד העירוני 106, בטל’ 04-6186000 ובטל’ 6719*. כמו כן ניתן לפנות למוקד 100 של משטרת ישראל. המוקד הרואה וניידות הסיור העירוני יפעלו כסדרם בימי החג.

השירות השוטף לתושב יתחדש ביום ראשון (19.9).

שירותים חברתיים

במהלך יום הכיפורים תפעיל המחלקה לשירותים חברתיים כוננים למקרי חירום בלבד. הפנייה תתבצע באמצעות מוקד העירייה.

בתי כנסת ומניינים

מחלקת שירותי דת נערכה לקראת הימים הנוראים: ביום הכיפורים יתקיימו תפילות בכ-20 כיתות ברחבי חריש, נוסף על הכיתות שבהן מתקיימים מניינים בשבתות ובחגים במהלך השנה; השנה נרכשו 20 מצננים חדשים עבור מנייני תפילה ובסך הכול קיימים עבורם 30 מצננים; חולקו ציליות למניינים שמבקשים להתפלל בחוץ; וכן חולקו מחזורי תפילה. סך הכול יתקיימו תפילות בכ-70 בתי כנסת ומניינים במהלך יום הכיפורים ברחבי חריש.

אלה הנחיות משרד הבריאות לתפילה בטוחה בבתי הכנסת:

• עד 50 מתפללים: ללא הגבלות מיוחדות למעט חובת עטיית מסיכה במקום סגור ושמירה על מרחק.
  • יותר מ-50 מתפללים: עפ”י כללי התו הירוק. כניסת מתפללים תתאפשר למחוסנים ומחלימים שברשותם תו ירוק או בדיקה שלילית בתוקף.

יש להקפיד על שמירת מרחק, עטיית מסכה לאורך כל התפילה גם במקומות פתוחים שבהם ההתקהלות עולה על 100 איש ואף רצוי להתפלל בחללים פתוחים ככל הניתן.

עיריית חריש מאחלת לכולם צום מועיל וגמר חתימה טובה!

פינוי האשפה יתוגבר