לקראת החזרה ללימודים של כיתות א’-ג’: הסברים והנחיות

העירייה נערכת במלוא המרץ לקראת החזרה ללימודים של תלמידי כיתות א'-ג' ביום ראשון הקרוב, 03/05, בהתאם למתווה שגיבוש משרד החינוך. לפניכם הסבר על היערכות העירייה, על אופן הלימודים וכן הנחיות מסודרות

עיריית חריש נערכת במלוא המרץ לקראת החזרה ללימודים של תלמידי כיתות א’-ג’ ביום ראשון הקרוב, 03/05, בהתאם למתווה שגיבוש משרד החינוך. אנו מודעים למורכבויות ולקשיים ועושים את המירב על מנת שהחזרה ללימודים תהיה נעימה ובריאה עבור ילדינו. לפניכם הסבר על היערכות העירייה, על אופן הלימודים וכן הנחיות מסודרות. הודעה מסודרת נוספת תשלח לקראת יום ראשון – במידה שיהיו שינויים בהנחיות הממשלה.

אופן הלימודים:

• הלימודים יתקיימו במשך חמש שעות ביום.
  • התלמידים בבתי הספר יחולקו לקבוצות לימוד ברמה כיתתית או שכבתית ובתנאי שבכל קבוצה לא יהיו מעל 15 ילדים.
  • כל ילד וילדה יהיו משויכים/ות לקבוצה קבועה, ילמדו עם מורה/מורות במרחב/חדר קבוע.
  • בימים הראשונים צוות בית-הספר ילווה את התלמידים בהתמצאות במרחב בית-הספר, כך שהם יידעו באיזה חדרים הם לומדים. כל זאת תוך תשומת לתלמידי כיתות א’.
  • השיעורים הראשונים יתמקדו במתן ביטוי לרגשות ובחיבור מחדש.
  • היציאה להפסקות תבוצע כך שכיתות ייצאו להפסקה בשעות שונות, על מנת למנוע התקהלויות בחצר.

הסעות

על פי הנחיות משרד החינוך יש להסיע עד 15 תלמידים בהסעה. בשלב זה לא הושגה הסכמה עם משרד האוצר לגבי התקצוב לכך, ולכן בהנחיית משרד החינוך לא יפעל מערך ההסעות. אנו נעדכן בהתאם להתפתחויות.

שמירה על היגיינה בעת הלימודים

• לשם הגנה על בריאותם, התלמידים מחויבים להגיע עם מסיכת אף ופה. רצוי שהם יגיעו עם יותר ממסיכה אחת למקרה שהמסיכה תאבד/תקרע.
  • התלמידים ישהו עם המסיכה במרחבים ציבוריים, במסדרונות בית הספר ובהפסקות, למעט בזמן היותם בכיתה.
  • עליכם לשלוח מידי בוקר עם ילדכם אישור בריאות בנוסח שיישלח אליכם על ידי בתי הספר. נדגיש כי האישור ימולא על ידכם בכל בוקר, ובטרם מילויו עליכם לבדוק את חום ילדיכם בבית.
  • נבקש לצייד את הילדים בארוחת בוקר עם מפית, כדי להימנע מאכילה על גבי השולחן.
  • אנא ציידו את ילדכם בבקבוק מים אישי בכדי להימנע משתייה מברזיות.
  • נמליץ לשלוח את הילדים עם בקבוק אלכוג’ל אישי.

היגיינה וניקיון במרחבי מוסדות החינוך

להלן עיקרי פעילות הרשות בנושא:

• בכל בתי הספר נערך ניקיון יסודי על פי הנחיות משרד החינוך.
  • במהלך יום הלימודים יינתן דגש על שמירת ניקיון השירותים.
  • הצוותים ישמרו על היגיינה מירבית בקרב הילדים.
  • כל מוסדות החינוך הצטיידו בציוד וחומרי ניקיון על פי הנחיות משרד הבריאות המאפשרים לתחזקם באופן שוטף התאם להנחיות.

צהרונים

עד כה לא גובש מתווה לפתיחת צהרונים והם לא יפתחו ביום ראשון. במידה שיהיה שינוי נעדכן.

גני ילדים

העירייה ערוכה להפעלת גני הילדים סכל ההיבטים ביום 10.5.20 בהתאם להנחיות הממשלה.

מעונות יום וגנים פרטיים

הגנים ייפתחו בהתאם למועד שיקבע על ידי משרד החינוך ועל פי הנחיות משרד הבריאות. על ההורים לעמוד בקשר ישירות מול הגן/מעון.

החזרה ללימודים הינה מורכבת ועלולה ליצור קשיים לתלמידים. אנא מכם היו זמינים – לכל מקרה שילדכם לא יחוש בטוב.

אנו נדאג לשלוח עדכונים.

יחד, בשיתוף פעולה של הקהילה כולה, כפי שפעלנו עד כה במאבק נגד הקורונה, נצליח גם בחזרה ללימודים.

רוצים את המידע מעיריית חריש ישירות ל-WhatsApp? לחצו כאן ותישארו מעודכנים בזמן אמת!