מחר אנחנו חוזרים ללימודים בכיתות א’-ג’

ראש העיר יצחק קשת מסביר את השיקולים:

אני מודע היטב לבלבול ולמחלוקת על המהלך, אבל אני שלם עם ההחלטה שלי. למה? פשוט כי אני יודע שאנחנו ערוכים ומוכנים. במשך כל התקופה האחרונה העירייה ואגף החינוך התכוננו ליום הזה, וכשקיבלנו את מתווה החזרה ללימודים ממשרד החינוך יכולנו להתארגן במהירות ובמקצועיות. מאחר שאנחנו ערוכים ומוכנים יש לי את הפריווילגיה, אולי בניגוד לראשי רשויות מקומיות אחרים, להתחשב בשיקולים נוספים בהחלטה לפתוח את הלימודים מחר:

1. הגיע הזמן להתניע את המערכת. ההתחלה היא הדרגתית ובלאו הכי היא תתרחש מתישהו: מחר, או בעוד שבוע או בעוד שבועיים. יש לנו אור ירוק מהממשלה ויש לנו את היכולת לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, כך שאני לא רואה סיבה טובה מספיק לדחות את ההתחלה הזו.
  2. חשוב מכך, מחובתנו לתת מענה להורים עובדים. נכון, בית ספר אינו בייביסיטר ותפקידה של מערכת החינוך היא קודם כל ללמד ולחנך, אבל אי אפשר להתעלם מכך שהחזרה ללימודים של ילדים צעירים בגילים האלה היא קריטית עבור היכולת של ההורים לחזור למעגל העבודה ולפרנס את המשפחה בתקופה קשה זו. אני מקווה שהממשלה תחזיר גם את ילדי הגנים ללימודים כמה שיותר מהר.
  3. אני סומך לחלוטין על עמדת אנשי המקצוע המעולים שלנו במערכת החינוך העירונית שתומכים במהלך.

הלימודים מחר ובתקופה הקרובה יתקיימו תוך הקפדה יתירה על כל כללי הבטיחות והזהירות שקבעה הממשלה.

הפירוט המלא של מתווה החזרה ללימודים מפורט באתר העירייה

החזרה ללימודים מחר אינה חובה, אבל אני קורא לכל ההורים של ילדי כיתות א’-ג’ לשלוח את הילדים לבית הספר.
מערכת החינוך בחריש התכוננה היטב ליום הזה והיא מצפה לילדיכם שישובו לספסל הלימודים.

שבוע טוב, בשורות טובות ובהצלחה מחר!

חוזרים ללימודים