מסתמן: מחלף מג”ב ייפתח לתנועה לפני המועד המתוכנן

עד סוף שנת 2021 צפויה התנועה לזרום דרך המחלף. בעוד כחודש יתחילו העבודות לפירוק הכיכר. בשורה נוספת: הארכת מופע האור הירוק בצומת מג"ב הוקדמה לשעה 6:00 בכל בוקר

מתקדמים מהר מהמתוכנן: חברת נתיבי ישראל צפויה לפתוח לתנועה את מחלף מג”ב עד סוף שנת 2021, ולא ברבעון הראשון של שנת 2022 כמתוכנן. מחלף מג”ב עתיד להיות שער הכניסה לעיר וצפוי להקל באופן משמעותי את עומסי התנועה בדרכי הגישה לעיר. פרויקט הקמת המחלף החדש כולל גם את ביטול הצומת שעל כביש 574 ואת הכיכר, שהיא אחד הגורמים המרכזיים לעומסי התנועה בשעות הבוקר ביציאה מחריש. במקום הצומת והכיכר יוקם צומת מרומזר חדש. הרמזורים בצומת החדש ייתנו עדיפות מובהקת ליוצאים מחריש, יחד עם “גל ירוק” שיתואם עם שני הרמזורים הקיימים כיום.

כבר בעוד חודש תתחיל חברת נתיבי ישראל בעבודות לפירוק הכיכר. עבודות אלה ועבודות נוספות באזור הכיכר צפויות להימשך כחודשיים, שבמהלכם עומסי התנועה ביציאה מחריש עשויים להתגבר. במקביל, כבר בעוד כחודש צפויה נתיבי ישראל לפתוח קטע כביש חדש ראשון: הנוסעים מחריש דרומה (שכיום פונים שמאלה בכיכר) ימשיכו בכיכר ישר ויפנו שמאלה לקטע כביש חדש שיוביל לצומת הכניסה למועצה האזורית מנשה.

בינתיים אנו שמחים לבשר היום בשורה חשובה נוספת: כבר מחר (יום שני, 14.6.21) מופע האור הירוק המוארך בצומת מג”ב יוקדם לשעה 6:00 בבוקר. כזכור, לבקשת העירייה הוארך לפני כחודשיים מופע האור הירוק בצומת מג”ב ליוצאים מחריש בשעות הבוקר בין השעות 7:00-8:30. החל ממחר תהיה ליוצאים מחריש שעה נוספת של מופע אור ירוק ארוך יותר, במטרה להקל על עומסי התנועה בשעות הבוקר.

צילום-באדיבות הקבלן המבצע שיכון ובינוי סולל בונה