עיריית חריש בשיתוף פיקוד העורף הכשירה 20 תושבים כמחלצי סע”ר

במקרי חירום יוכלו 20 תושבים אלה לחלץ לכודים באמצעות פעולות ואמצעים בסיסיים, הודות לקורס מיוחד שהעבירו אגף הביטחון בעירייה ופיקוד העורף

20 תושבי חריש סיימו בהצלחה קורס מחלצי סע”ר – סיוע עצמי ראשוני – שהעבירה עיריית חריש לאחרונה בשיתוף פיקוד העורף. מדובר בהכשרת תושבים לחילוץ לכודים גלויים במצב קל באמצעות פעולות ובאמצעים בסיסיים במקרי חירום.

הקורס חולק לשלושה ימי לימוד ותרגול: לימוד עיוני, שיעורי עזרה ראשונה (חבישה, החייאה וכו’) ולבסוף תרגול באתר הרס “חי”, שבו היו לכודות בובות תרגול. רובו של התרגול נערך בתנאי חושך במשך חמש שעות, עד השעה 23:00 בלילה.

קורס מחלצי סע”ר הוא השני שמעביר אגף הביטחון בעירייה, במטרה להכשיר תושבים להציל חיים ולסייע לכוחות החילוץ במקרי חירום. ראש העיר יצחק קשת: “ההתנדבות לקורס המחלצים היא חלק מרוח ההתנדבות שמאפיינת את הקהילה בחריש. אנחנו פועלים כל העת לשיפור המוכנות לשעת חירום, והכשרת מתנדבים לחילוץ לכודים היא חלק בלתי נפרד מפעולות אלה”.

במהלך השנה הקרובה יקיים אגף הביטחון פעולות ריענון למחלצים שיכללו תרגולים עיוניים, תרגולים מעשיים ועוד.

מחלצי סע"ר