צביעה, ניקיון, נטיעות, הכשרת מאבטחים והתקנת דפיברילטורים

מעבר להיערכות באגף החינוך ולהיקפי הבינוי הגדולים שניהל אגף ההנדסה, פתיחת שנת הלימודים בעיר חדשה היא פרויקט בהיקף אדיר שדורש עמידה באלפי משימות של כלל אגפי העירייה בלוח זמנים צפוף

העירייה ביצעה עבודות שדרוג ושיפוץ נרחבות במהלך הקיץ לקראת פתיחת שנת הלימודים: אנשי אגף ת”ל (תפעול ולוגיסטיקה) צבעו כ-50 גנים בצבעים ייחודיים לבקשת הגננות. בשכונת בצוותא החדשה הוחלפו כ-100 צילינדרים בדלתות הכניסה של גני הילדים ובתי הספר, והותקנו מתקני משחק. 70 דגלים הוחלפו והוקמו תרנים חדשים. העבודות לקראת פתיחת שנה”ל כללו גם העתקת ביתני השומרים לבתי הספר בשכונת בצוותא וחיבורם למיזוג אוויר ולחשמל, הנחת תשתיות מים וניקוז לחיבור מדיחי כלים ותנורים בגני הילדים והכנה לקראת התקנת “גדר מדברת” במקום בדי היוטה במוסדות החינוך.

החלפת חול בגנים

כמו כן בוצעו תיקוני אבן משתלבת בשני בתי ספר ובחמישה גני ילדים שכללו תיקון שיפועים, החלפת ריצוף שבור וביטול הפרשי גובה. 200 קוב חול הוחלפו בארגזי החול ב-87 גני ילדים ובמקומם הוכנס חול נקי.

בעבודות להכנת פתיחת שנת הלימודים בחריש השתתפו גם בני נוער מחריש במסגרת מיזם מיוחד של העסקת בני נוער שיזמה העירייה. הנערים והנערות עבדו במסגרת מנעד רחב של משימות, קיבלו שכר, למדו על זכויות עובדים ואף רכשו כלים מקצועיים.

לקראת פתיחת השנה בוצעו עבודות ניקיון בכלל שבילי הגישה ומבואות הכניסה למוסדות החינוך בעיר, וכן במרחב הציבורי המשיק למוסדות החינוך החדשים. כמו כן נשטפו כל חדרי האשפה ועגלות האשפה במוסדות החינוך.

בבתי ספר ובגנים נטעו עצים ושתילים. כך, למשל, בבית הספר רונה רמון הותקנה מערכת השקיה, נשתלו 35 עצים ו-600 שתילים והוקמה גינת ירק. בבית הספר שברחוב טורקיז הוקמה מערכת השקיה, ניטעו 60 עצים ו-100 שתילים ונפרסו 300 מ”ר דשא.

בבית ספר אתגרי העתיד ניטעו 50 עצים, נשתלו 700 שתילים ונפרסו כ-150 מ”ר דשא. ב-40 מתחמי גני ילדים ניטעו בסך הכול 80 עצים ונשתלו 400 שתילים.

כ-200 הזמנות עבודה

פרויקט פתיחת שנת הלימודים כלל טיפול של אגף הגזברות בכ-200 הזמנות עבודה במגוון תחומים כמו ריהוט למוסדות החינוך, מוצרי חשמל, ציוד מחשוב ועוד.

אגף חירום וביטחון קיים הכשרות למאבטחי בתי הספר שהסמיכו אותם למתן סיוע בעזרה ראשונה, כיבוי אש, זיהוי חפץ חשוד, טיפול באירועים שוטפים כמו שריפות שטח ושריפות בבתים, אבטחת אירועים, סיוע למשטרת ישראל בפלילים ועוד. כמו כן, הותקנו דפיברילטורים במוסדות חינוך חדשים ובאולמות ספורט ומתנ”ס.

נערכו ביקורות בטיחות לכל מוסדות החינוך בתחומי ביטחון אש, קונסטרוקציה, בטיחות סביבתית והדרכות לסגל החינוכי בתחום בטיחות חירום ואבטחה.