“תושבים חמושים מוכנים לפעולה מיידית”

עיריית חריש, יחד עם המשטרה וצה"ל, הקימה במהירות שתי כיתות כוננות שמבוססות על תושבים. מוביל "הסיירת העירונית" החדשה, אחת מכיתות הכוננות: "נגיע בחריש בקרוב לרמת הגנה קהילתית שהיא חסרת תקדים בישראל"

מייד עם פתיחת המלחמה וכמענה ראשוני פתחה עיריית חריש מרכז מתנדבים, ובהמשך הקימה יחד עם צה״ל והמשטרה שתי כיתות כוננות לחריש שמבוססות על תושבים.

“הסיירת העירונית”
כיתת הכוננות המשטרתית, המכונה “הסיירת העירונית”, מונה כמה עשרות תושבים שעברו תהליך מיון והכשרה, חומשו על ידי המשטרה בכלי נשק ארוכים ומוכנים לפריסה מיידית. מאז הקמתה, מייד לאחר פרוץ המלחמה, עורכת הסיירת אימונים קבועים מספר פעמים בשבוע ובהם לוחמה בשטח עירוני, אימוני ירי, אימוני קרב מגע ועוד. מוביל כיתת הכוננות הוא ירון דותן, תושב העיר בעל רקע ביטחוני מקצועי, שסייע לעירייה ולמשטרה בפיתוח תפיסת הגנה מקיפה לחריש הכוללת אמצעי אבטחה משופרים. “נגיע בחריש בקרוב לרמת הגנה קהילתית שהיא חסרת תקדים בישראל”, אומר דותן, “אנו מיומנים במתן מענה מקצועי למגוון תרחישים ביטחוניים, כשתושבים חמושים ממוקמים אסטרטגית ברחבי העיר ומוכנים לפעולה מיידית”.

המתנדבים קיבלו את הנשק בטקס שנערך בחריש בהשתתפות ראש העיר יצחק קשת, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ”ל המשטרה קובי שבתאי.

כיתת כוננות צבאית

במקביל הקימה העירייה יחד עם צה”ל כיתת כוננות נוספת שבה תושבים מהעיר שכבר השתחררו משירות מילואים פעיל, והתנדבו לשוב ולהתגייס מייד בצו 8 ולשרת בחריש. העירייה התחילה את המיזם עם 10 תושבים שהתגייסו, וכעת ישנם כבר עשרות תושבים בכיתת הכוננות שהתגייסו מחדש למילואים, ערכו מספר אימונים, צוידו בכלי נשק וממלאים כעת משימות במסגרת הגנת העיר. העירייה פועלת מול צה”ל לקבלת הקצאות נוספות כדי להגדיל את כיתת הכוננות הצבאית.

נוסף לכיתות הכוננות פועלים בחריש כוחות מילואים נוספים של צה”ל במסגרת משימות שונות להגנת העיר.

צילום: חברי כיתת הכוננות הצבאית