תחנת ניטור האוויר בחריש החלה לפעול

אנשי המשרד להגנת הסביבה הגיעו ביום ראשון 15.11.20 לתחנה שהוצבה לאחרונה בשכונת הפרחים, וביצעו את הפעולות הנדרשות להפעלתה. תחנת ניטור האוויר תפעל בחריש בעשר השנים הקרובות

עדכון: תחנת ניטור האוויר שהוצבה לאחרונה בשכונת הפרחים החלה לפעול. אנשי המשרד להגנת הסביבה הגיעו היום לתחנה וביצעו את הפעולות הנדרשות להפעלתה.

נזכיר כי במסגרת פעולות העירייה להתמודדות עם בעיית מפגעי הריח בחריש – שמקורה כלל לא בשטח השיפוט של חריש – פעלנו רבות מול המשרד להגנת הסביבה להצבת תחנת ניטור אוויר בעיר. מאמצי העירייה נשאו פרי, ולאחרונה הוצבה בשכונת הפרחים תחנת ניטור קבועה שתפעל בעיר במשך 10 שנים. לצורך קבלת תוצאות ניטור מיטביות הוצבה התחנה במקום גבוה. בתוך כשבועיים אמורות להסתיים הפעולות שיסדירו נגישות נוחה וטובה לתחנה עבור המפעיל.

היתרונות בהצבת תחנה קבועה (ולא תחנת ניטור אוויר זמנית) הם רבים: התחנה תנטר את איכות האוויר בחריש באופן רציף 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. תחנת ניטור האוויר בחריש משמשת כחלק ממערך ניטור האוויר הארצי. ניתן יהיה לבחון באמצעות התחנה מגמות של איכות האוויר בעיר לאורך זמן, ולערוך השוואה בין הנתונים בחריש לבין תחנות ניטור אחרות בסביבה ובשאר חלקי הארץ. יתרון נוסף: במקרה של חריגה באיכות האוויר ניתן יהיה לדעת האם מדובר באירוע מקומי או ארצי. התחנה תעביר את הנתונים ישירות למשרד להגנת הסביבה לטובת ניתוח הנתונים בזמן אמת. התחנה בחריש מצטרפת לארבע תחנות ניטור אוויר שכבר פועלות במרחב: באום אל קוטוף, בברקאי, בקציר ובברטעא.

ראש העיר יצחק קשת: “חשוב לתאם ציפיות: אין לאף אחד פתרון קסם מיידי לבעיות הריח. אבל הצעדים שעשינו ושאנחנו ממשיכים לעשות מקדמים אותנו לקראת התמודדות מקצועית עם הבעיה. תחנת הניטור שהחלה לפעול היום בחריש למשך 10 שנים היא ציון דרך משמעותי בהתמודדות עם בעיית הריחות. נתוני המדידות מהתחנה יועברו ישירות למערך ניטור אוויר ארצי, ועבודת התחנה תאפשר למשרד להגנת הסביבה לעבוד בצורה מקצועית ומבוססת נתונים בכל הקשור לאיכות האוויר בחריש”.

תחנת ניטור אוויר בשכונת הפרחים