130 תלמידות אולפנה יחנכו את מבנה הקבע החדש ברחוב רימון

במבנה 18 כיתות, וכניסה מרכזית באמצעות גשר היישר לקומה האמצעית. התלמידות ייהנו מלימודים בקהילות ומרחבי לימוד, בהתאם למדיניות החדשנות החינוכית של העירייה

תלמידות האולפנה בחריש יפתחו את שנת הלימודים תשפ”ב במבנה הקבע ברחוב רימון. אל בית הספר הצומח תיכנס שכבה חדשה, שתצטרף לבנות שלמדו עד כה במבנה הזמני ב”כנפי רוח בנות”. בשתי השכבות יחד, ז’ ו-ח’, ילמדו 130 תלמידות – פי 3 מאשר בשנה שעברה.

מבנה האולפנה מותאם למגמת החדשנות של העירייה, הן במבנה הפיזי והן בפדגוגיה. יש בו 18 כיתות לימוד, וכניסה מרכזית באמצעות גשר בהתאם לטופוגרפיה (תנאי השטח). הכניסה היא היישר לקומה האמצעית שממנה גישה לקומה תחתונה וקומה עליונה. הקומה התחתונה, שלה יש כניסה נפרדת, תהיה רב תכליתית ותוכל לשמש את הקהילה.

התלמידות ייהנו ממרחב גדול שיאפשר לקהילת הלמידה לעבוד בתוכה כיחידה שלמה או בקבוצות, וזאת באמצעות קירות הזזה מזכוכית שהוצבו בין הכיתות. השינוי במרחבי הלימוד הגמישים יאפשר גישה יותר אישית לכל תלמידה. הצוות החינוכי ילמד בקהילות למידה, ופחות בשיטה הקונבציונלית והמוכרת של מורה העומדת מול הלוח.

חזיתות מבנה האולפנה, שמולו הוקמה הישיבה התיכונית של חריש, עוטרו בחיפוי צבעוני יוצא דופן שישדר שמחה וקבלת פנים מאירה לקראת יום הלמידה. שני המבנים תוכננו על ידי אליקים אדריכלים.

האולפנה החדשה. צילום- עמוס לוזון צלמים