חריש תתחדש בתיאטרון ייחודי ומרהיב שיוכל להכיל יותר מ-4,000 צופים. התיאטרון, שיוקם בליבו של הפארק העירוני, יהיה בנוי משלושה מפלסים ויאובזר במערכת שמע ותאורה מהמתקדמות בישראל. טריבונות בגדלים משתנים יאפשרו לצפות מכל כיוון בבמה שגודלה 230 מ”ר. המקום יונגש לאנשים עם מוגבלויות, ויאפשר בילוי על הדשא בימים שבהם התיאטרון לא יהיה פעיל.
התכנון יאפשר לקיים בתיאטרון אירועים בסדרי גודל שונים.
מבנה מדורג ומותאם
במת התיאטרון הענקית תתפרש על פני 230 מ”ר. בגב הבמה יהיו 200 מקומות שיאפשרו קיום אירועים בהיקף מתאים. באזור זה יוקמו גם חדרי הלבשה שישמשו את השחקנים במופעים ובאירועים גדולים. מאחורי הבמה מתוכננת דרך גישה לציוד, והשער שתוכנן בגובה הבמה יאפשר פריקה ישירה של ציוד היישר אל תוך הבמה.
בקדמת הבמה יהיו 400 מקומות ישיבה ועוד 100 מקומות על הדשא, כך שהמעבר הראשון יכיל כ-500 מקומות. המעבר השני כבר יוכל להכיל כ-2,000 צופים, והמעבר השלישי ישלים את הכמות ל-4,000 ויותר (בהתאם לכמות הצופים על המדשאות). משני המעברים הראשונים יהיה חיבור ישיר לחניות, והמעבר שלישי יהיה מחובר לחלק העליון של הפארק. לתיאטרון יהיו כניסות מרובות היישר למפלסים השונים.
לראות ולשמוע טוב מכל מקום
בתיאטרון יוצבו מערכות רמקולים שיאפשרו איכות שמע מעולה בכל אחד מהמעברים. במקום יוצבו טריבונות לטובת חוויית צפייה באיכות וברמה גבוהה מאוד, כולל מהמדשאות של המעבר העליון.
ייחודיותו של התיאטרון באה לידי ביטוי באפשרות להתאימו לאירועים קטנים וגדולים, החל מהופעה המונית או אירוע של בית ספר עד רמת הכיתה, והוא ערוך לכך גם מבחינת תאורה וחשמל.
“תיאטרון חריש יהיה התיאטרון הפתוח האיכותי ביותר בישראל מבחינת סאונד וזוויות צפייה”, מסביר המתכנן אדריכל דור בן צבי. “הושם דגש מיוחד גם על הנגשה ובטיחות, ועל צורת הטריבונות הכפולות והחד-קומתיות המאפשרות ישיבה נוחה שמחוברת גם למדשאה”.
דגש על נגישות
דגש הושם גם על נגישות המקום. הבמה הונגשה לאנשים עם מוגבלויות, שיוכלו באמצעות מעברים אחוריים להגיע אליה כדי להופיע, לשבת כחלק מהקהל או באזורי צפייה מועדפים עם כיסאות גלגלים.
מתוכנן מקום מיוחד לכוחות ביטחון, אבטחה ורפואה בחלק התחתון של הפארק, ומשם תתאפשר גם כניסת רכבי חירום במידת הצורך מרחוב האחווה.